Blog

Lactatele - Între Mit și Realitate

Majoritatea oamenilor consumă lactate doar pentru că le place gustul, fără să țină cont dacă le este benefic sănătății. Din ce în ce mai multe persoane dezvoltă intoleranță la lactoză, au diverse stări de disconfort la nivel digestiv, un motiv în plus să vorbim despre miturile care ne mențin captivi în niște obiceiuri greșite.

Vom vedea de ce nu este bine să consumăm lactate și dacă totuși decidem să o facem trebuie să avem grijă la calitate și sursele de proveniență, să învățăm cum să nu le combinăm niciodată ca să nu ne punem sănătatea în pericol!

Este foarte important să avem un regim de viață cât mai echilibrat când vine vorba de alimentație. De aceea este bine să știm adevărul despre acest aliment controversat .

Paradoxal sau nu, omul este singurul mamifer care mai consuma lapte adult fiind. Sunt multi adulti care beau lapte zilnic cu cereale, cu prajituri, sau il amesteca in cafea.Dacă ne raportăm la natură , o să vedem că toate mamiferele consuma lapte pe o perioadă cuprinsă între câteva săptămâni și cateva luni , depinde de fiecare specie în parte iar după perioada de intarcare , nici un alt mamifer nu mai consumă lapte după ce ajunge să se hranească cu diferite alimente din natură. În plus, ele nu consumă niciodată lapte pasteurizat și nici produse procesate din lapte „


Dacă luăm în calcul și suferința animalelor crescute industrial (despre care nu vorbește aproape nimeni) putem să tragem ușor concluzia despre depresiile și anxietatea din ce în ce mai crescute. La un simplu search pe google sau pe youtube putem descoperi atrocitățile la care sunt supuse bietele animale. Dacă ne ține inima. Eu plâng de fiecare dată când văd câtă suferință produce omul pt ”mâncarea” din farfurie.


Vom desființa așadar miturile despre consumul de lactate!


  1. Laptele conține calciu! - Adevarat !

Totuși este foarte important de știut că laptele, deși conține calciu , ne scoate mai mult calciu din organismul nostru decât ne oferă și este principalul vinovat când vorbim despre cazurile de osteoporoză . Studiile arată că în tările unde se con


suma frecvent produse lactate , incidența cazurilor de osteoporoză este foarte crescută comparativ cu țările în care consumul este mai redus sau nu se consumă deloc .


„Osteoporoza este o boală cauzată de pierderea de calciu, nu din cauza dozei zilnice insuficiente. Produsele lactate ar încuraja eliminarea calciului din cauza densităţii mari de proteine de origine animală. În plus, laptele creşte aciditatea gastrică, iar organismul, pentru a o contracara, consumă calciul din oase. Specialiştii spun că organismul neutralizează acidul rezultat din reacţiile metabolice folosind doza zilnică de calciu, care poate fi luată din produsele lactate. E bine de ştiut că organismul uman conţine 1 kilogram de calciu, din care foloseşte zilnic 1 gram pentru a asigura buna funcţionare a organismului„

In proportie de peste 90%, HARTA INCIDENTEI OSTEOPOROZEI se suprapune PERFECT cu cea a CONSUMULUI MARE DE LAPTE, dupa cum se poate vedea prin compararea celor doua harti iar studiile ne explică de ce laptele este un aliment care nu doar că nu aduce calciul în organism, ci este principalul factor care demineralizează sistemul osos, extrăgând calciul din corp!