Blog

1 Noiembrie - O nouă lună , un nou început!

Importanța micului dejun!


Dacă tot avem un început așa frumos , și prima zi a lunii și luni , prima zi a săptămânii , cum ar fi să ne începem ziua cu un mic dejun delicios și hrănitor .


Pentru asta m-am gandit să vin și cu idei de mic dejun sănatos, gustos și hrănitor , pentru ca în definitiv , mâncarea pe care o consumăm, trebuie să ne hrănească , nu doar să ne umple stomacul .


Micul dejun trebuie să ne asigure energia pentru jumătate din zi , de aceea trebuie să fie cea mai bogată masă din zi. 40% din necesarul zilnic de nutrienti , trebuie consumați dimineață.


Ideal ar fi să avem carbohidrați complecși. proteine , grăsimi , minerale , vitamine , enzime , acizi grași esențiali , fibre, etc


  • Micul dejun ideal este un bol de fructe cu semințe, asta ne asigură toate elementele nutritive necesare unui corp sănătos!  • O altă alegere sănătoasă , ar putea fi un pahar de smoothie din fructe proaspete , în care să adaugăm semințe , polen crud , chiar si puțina miere .  • Un bol de terci de ovăz cu miere și scorțișoară ne asigura energie până la prânz , poți adăuga și o mână de nuci zdrobite , semințe etc  • Pentru iubitorii de ouă , puteți alege o omletă cu ciuperci , alături de câteva măsline și roșii și o felie de pâine integrală pentru fibre.Lasă-ți imaginația să te ghideze către alte variante de mese sănătoase !


Mi-ar plăcea să știu care este varianta pe care ai ales-o și ce îți place cel mai mult .


Lasă-mi un comentariu și revin .

Te îmbrățișez, Gabriela!